B&W Heerlen willen tijdelijk station Parallelweg kopen: vertragingsproblemen Maankwartier lijken de oorzaak

Posted by | September 25, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

En hupsakee 1,6 miljoen euro extra in de diepe put ‘megaproject Maankwartier’ genaamd.

De 11,3 miljoen euro aan onlangs vrijgemaakte -extra Maankwartier- gelden en de nog niet eens zo gek lang daarvoor 6,8 miljoen euro (Heerlens gemeenschapsgeld) om ‘deel Zuid’ uberhaupt te kunnen laten starten blijken bij lange na nog niet genoeg. Nu volgt alweer het volgende debacle en is B&W Heerlen van plan om het door hen als tijdelijk station (Parallelweg 2/2a) -ondertussen reeds jarenlang gehuurd- aan te kopen.

Van de gekke, te absurd voor woorden en… hupsakee daar gaan we weer oordeelt Hart-Leers. Je valt van verbazing keer op keer weer van je stoel als je ziet welke onnavolgbare trucks telkenmale ten Maankwartier tonele verschijnen.

Uit bijgaande besluitenlijst (pagina 3 van 5) van door Burgemeester & Wethouders vandaag genomen collegebesluiten blijkt dat zij daadwerkelijk van plan zijn om het reeds jarenlang gehuurde tijdelijke station Heerlen aan te kopen.

De oplevering van het nieuwe station Heerlen Maankwartier liep forse vertraging op waardoor het tijdelijk station langer in gebruik blijft. Men heeft Heerlen nu kennelijk wederom ‘in de tang’: voor lange termijn -tegen een fikse prijs- door huren of nu kopen zal het vast geklonken hebben.

Allereerst was het (ooit) niet eens nodig (en zeker niet de bedoeling) om een tijdelijk station te maken. Daarbij trok ‘NS’ zich met en met terug en stond Heerlen uiteindelijk enig en alleen ‘aan de lat’ om het nieuwe station te realiseren en… -met gemeenschapsgeld- te bekostigen. Ondertussen moest de stad ook het tijdelijk station voor eigen rekening nemen en ervoor zorgen dat de stationsondernemers daarbij zo min mogelijk omzet derfden.

Nu dit weer. Wat is het volgende kostbare Maankwartier debacle dat volgt?!

Dat Heerlen er ‘pico bello’ voor staat wijzen de fors miljoenentekorten uit waaronder de stad gebukt gaat. Nu komt daar weer -hupsakee- 1,6 miljoen euro Heerlens gemeenschapsgeld bovenop.

Het met levensgrote ‘te huur’ borden versierde tijdelijke station Heerlen binnenkort in handen van gemeente Heerlen zal er op termijn vast toe leiden dat aldaar sloop volgt en het peperdure megaproject niet met nog meer leegstand omringd is. Over ‘foute vastgoedbazen’ gesproken.

Absurd en totaal onverantwoord hoe ook met dit project miljoenen aan Heerlens gemeenschapsgeld verdwijnt…

SBL 2018-09-25 besluitenlijst college