Carnavalsduo ‘De Dorpsgekke’ viert 11-jarig bestaan

In 2003 hadden 2 mannen uit Welten (Etiënne Conemans en John Janssen) -onder andere- op hun ‘lijstje’ staan dat de heren een carnavalsliedje wilden maken. Een liedje om daarmee op de carnavals CD van Heerlen te komen. Beiden trokken snel ‘de stoute schoenen aan’ en schreven samen met Hub Eussen hun eerste liedje: ‘Noe is os Heële wèr kompleet’. John en Etienne werden warempel meteen tweede tijdens het Heerlens liedjeskonkoer.

Dit smaakte natuurlijk naar meer en zo ontstond, een jaar later, het tweede liedje: ‘d`r Dörpsgek’. Naar aanleiding van dat liedje zag de naam van dit illustere duo, de Dörpsgekke, het levenslicht.

Talrijke hoogtepunten in hun roemrijke muzikale bestaan later, Vasteloavend Aod op Nuj, de 11e van de 11e, het (maar liefst 4 maal) winnen van het Heelesj Sjlagerkonkoer, Klonetrekken, de afsluiting in Gulpen en ga zo maar door hebben De Dorpsgekke alweer een hoogtepunt bereikt: hun eerste 11-jarige jubileum.

Reden voor een feestje dus.

Zaterdag aanstaande (14 februari) veranderd daarom het Patronaat in Welten in een heuse Dörpsgekke tempel. Een kleurrijke feestavond met diverse optredens staat op het programma. Een feest met als klap op de vuurpijl het uitroepen van ‘De Dörpsgek van 2015’.

‘Iedereen is van harte welkom!’, laten De Dorpsgekke weten. Kijk voor meer informatie op: www.dorpsgekke.nl