‘De Spelewei’: enthousiaste groep vrijwilligers gestart om speeltuin Schaesbergerveld snel te openen

Pas onlangs kregen ze de sleutel. Sindsdien is een groep enthousiaste vrijwilligers druk in de weer om speeltuin ‘De Spelewei’ in hartje Schaesbergerveld (MSP) klaar te stomen voor een snelle heropening. Nadat de speeltuin vorig jaar ietwat ‘in slaap dommelde’ stond onlangs een groep enthousiastelingen op die zich over de fraaie speeltuin midden in de wijk ontfermt. Zonder vrijwilligers is het open houden van een speeltuin onmogelijk.

Momenteel wordt er druk opgeruimd, het gras gemaaid en noem maar op. Werk is er volop om de speeltuin snel weer gebruiksklaar te maken en vervolgens te kunnen openen voor groot en klein uit de wijk Schaesbergerveld en daarbuiten.

De mooie speeltuin midden in de wijk betekend veel meer dan alleen een veilige speelplek. Elkaar ontmoeten, beter leren kennen en van elkaar leren hoe met elkaar om te gaan doe je er immers ook. Niet alleen klein maar zeker ook groot weet vandaar de waarde van een speeltuin als sociale ontmoetingsplek midden in de wijk te waarderen.

Hart-Leers: ‘Complimenten aan de groep vrijwilligers die hun schouders zetten onder De Spelewei en daarmee garant staan voor vele uren plezier. Veel succes en heel veel (speel)plezier allemaal.’