Een vuilnisbelt in hartje stad

Het veelvuldig vooruitgeschoven bouwproject Lux Luna aan de Stationstraat in hartje stad is een heuse vuilnisbelt geworden. Niet alleen in de aaneengeschakelde (sloop)panden is het een bende van jewelste ook achterom liggen bergen rommel.

 

Eigenaar, sociale woningcorporatie Weller, maakt het allemaal kennelijk, helaas, niet veel uit. De rommel stapelt zich op terwijl opruimen uitblijft. Menigeen maakte Weller op de toenemende verloedering attent en vroeg daarbij nadrukkelijk om het oplossen ervan.

 

Wat Hart-Leers betreft is -na menigmaal aan de bel trekken- de maat vol.  ‘Keer op keer worden toegezegde sloopbeloftes en termijnen niet nagekomen en vervolgens simpelweg vooruit geschoven. Steeds weer gaat de omgeving zienderogen achteruit. Een flinke opruimactie kan en mag niet langer uitblijven.’

 

Vorige week maakte de vakwethouder, inmiddels voor de zoveelste keer, bekend dat de beloofde sloop wederom vertraagd is. Tot en met wanneer bleef daarbij onduidelijk. Dat terwijl Heerlen eind vorig jaar nog publiekelijk beloofde dat de sloop in het eerste kwartaal van dit jaar plaats zou vinden.

 

Aan de voorkant zien de slooppanden al geruime tijd zwaar verloedert uit, je ruikt er de achteruitgang. Zelfs het bouwbord takelt zienderogen af. Ietsje verderop is Weller, eigenaar van deze reeks slooppanden, gestart met het 200 miljoen kostende megabouwproject Maankwartier. Terwijl, pal ervoor, rondom Lux Luna de verloedering inmiddels al jarenlang z’n gang gaat.

 

Met de landelijke opschoondag (zaterdag 9 maart) voor de deur drukken wij Heerlen en Weller op het hart uiterlijk deze dag te gebruiken om de vuilnisbelt in hartje Heerlen en het zwaar verloederde aangezicht van de panden ‘Lux Luna’ grondig aan te pakken en op te lossen.