Eindelijk weer kermis in Heerlerheide

Posted by | May 22, 2012 | Nieuws
Kermis Hoensbroek

Nadat het masterplan Heerlerheide startte ging ook het Corneliusplein ‘op de schop’. Dit betekende een tijdelijk einde van de traditionele kermis in Heerlerheide. Toen het later de vraag bleef of het plein, dat na de werkzaamheden tevens dak van de parkeergarage werd, het gewicht van de kermisattracties dragen kom en het door lekkages veel langer duurde voordat het plein gebruikklaar was bleef het de vraag of en wanneer de kermis terug zou (en kon) keren. 

Nadat eerder een alternatieve kermis, bij sportpark De Varenbeuk aan de rand van Heerlerheide, plaatsvond bleek de kermis op die tijdelijke plek niet te vergelijken met de kermis in het hart van Ghen Heij. Bezoekers bleven weg en de kermisexploitanten klaagden steen en been waarna het tijdelijk alternatief verdween. Nu het centrum van Heerlerheide (na de nodige vertragingen) haar afronding nadert is er gelukkig ook weer plaats voor de kermis en keert deze zaterdag aanstaande op haar oude vertrouwde plek terug.

Hart-Leers:  ‘Behalve dat we de problematiek m.b.t het Corneliusplein op de kaart gezet hebben vroegen we daarbij meer dan eens naar de terugkeer van de Hitscher kermis. Na meerdere toezeggingen (en helaas diverse malen uitstel wegens onvoorziene omstandigheden) is het zaterdag aanstaande eindelijk zover: de Hitscher kermis komt terug. Wij zijn enorm blij met de terugkomst van deze gekende kermis en rekenen er van ganser harte op dat Heerlerheide haar kermis als vanouds in het hart sluit’.

Heerlerheide doet de aftrap voor het lokale kermisseizoen, op 8 juni volgt de Heerlense kermis waarna op de 16e de kermis in Hoensbroek start. Veel kermisplezier allemaal!

Persbericht kermis Heerlerheide