Feestelijke opening van ’t Bakkes va Welte

Vlaaien van speltbloem, bloem fijngemalen in de Weltermolen. Verse vlaai uit de met hout gestookte oven, gestookt met snoeihout uit de boomgaard, en dat alles met ingrediënten van lokale ondernemers. De feestelijke opening van ’t Bakkes va Welte belooft in alle opzichten een smulfeest te worden.

Nadat zo’n 10 jaar geleden het plan ontstond werden heel wat stappen gezet. Geld en steun bijeensprokkelen, zoeken naar vakkennis en kundige mensen die het allemaal in praktijk kunnen brengen en ga zo maar door. Het resultaat is om door een ringetje te halen en verdient een groot compliment voor allen die dit mogelijk gemaakt hebben.

Morgenmiddag -stipt om 13 uur- vind de feestelijke opening plaats. Een stukje historie keert daarmee terug ik Welten en verrijkt de hele stad met een typisch Limburgs Bakkes. Nadat de sacramentsprocessie door Welten Benzerade getrokken is kunnen de feestelijkheden langzaamaan van start gaan. Het bijgaande fraaie programma nodigt van harte uit om te komen en dit prachtige succes voor en van de initiatiefnemers volop mee te vieren.