Gemeentelijke Mijnwater BV lijft Weller Energie BV in

Hart-Leers kwam er, na enig speurwerk, achter dat de Weller Energie BV volledig in handen is van de gemeentelijke Mijnwater BV. Vandaar stelden wij hierover diverse vragen. Bijgaand de schriftelijke antwoorden die Hart-Leers gisteravond ontving.

Heerlen heeft het inmiddels tot een ware kunst verheven om te antwoorden door niet te antwoorden. Ook al is de stad inmiddels volledig eigenaar van de Mijnwater BV toch wist de raad niet dat de Weller Energie BV overgenomen was. Ook de Weller Energie BV boekte, net zoals de Mijnwater BV, sinds haar ontstaan vele miljoenen aan waarde af. Zoveel zelfs dat de uiteindelijke BV nagenoeg om niet aan de gemeentelijke BV van de hand gedaan werd.

De vraag luidt nu wat in de stukken staat die ter beschikking gesteld zijn namens de Mijnwater BV. Wat werd onderzocht en hoe werd dat gedaan?

Als daaruit blijkt dat de gemeentelijke BV aanstaande verliezen te verwerken krijgt en dit verder ten kostte gaat van gemeentelijk geld lijkt het erop dat dit Mijnwater miljoenenproject met deze overname nog verder van huis raakt. Over van de regen in de drup raken gesproken…

Beantwoording-vragen-R-Leers-in-cie-ES-23-mrt-2015