Gezamenlijke opening Cultura Nova en Preuvenement

Posted by | July 15, 2011 | Nieuws
Cultura Nova

Waar er vorig jaar nog enige beroering ontstond, omdat de burgemeester van Heerlen de besloten opening van het Preuvenement niet bezocht, lijken burgemeester en wethouders van Heerlen dit jaar een oplossing gevonden te hebben.

Op dinsdag 5 juli jl. besloten burgemeester en wethouders namelijk als volgt: eerst naar het Preuvenement en vervolgens de opening van Cultura Nova bijwonen.

Collegebesluit 2011/37988 is overduidelijk: ‘Op vrijdag 26 augustus aanstaande vind om 13.00u. te Maastricht een ontvangst met koffie en broodjes plaats, waarna om 14.00u. een inhoudelijk progamma start. Om 17.30u. volgt de aankomst op het Preuvenement waarvoor tevens de colleges van burgemeesters en wethouders van andere steden worden uitgenodigd. Om 19.30u. vertrek naar Heerlen, waarna om 20.00u. een ontvangst in Heerlen volgt. Voor de ontvangst in Heerlen worden behalve burgemeesters en wethouders ook: gemeenteraden, leden van de Tweede Kamer en Provinciale Staten en bovendien ‘lokaal belangrijke personen’ (zoals het Heerlense college dat omschrijft) uitgenodigd. Vervolgens start om 21.00u. de openingsvoorstelling van Cultura Nova en volgt nadien, vanaf 22.00u.,  een ‘borrel’.