Graffitioverlast MSP (kracht- en pracht)wijk duurt voort

Onlangs nog vroeg de gemeente Heerlen, via de MSP huis-aan-huis nieuwsbrief, alle wijkbewoners om hulp in verband met vandalisme en graffitioverlast in de Heerlense krachtwijk MSP.

In de eerst 6 maanden van 2010 kostte vandalisme en graffiti in MSP de gemeente Heerlen ruim 50.000 Euro zo melde de gemeente Heerlen via haar MSP nieuwsbrief. ‘Elke Euro besteed aan vandalisme of graffitioverlast is zonde geld’, zo stelt Hart-Leers. De hoop op afname van vandalisme en graffiti lijkt momenteel ongegrond. In de afgelopen tijd kreeg namelijk ook de omgeving van de Schaesbergerweg het zwaar te verduren.
Graffiti
‘De gemeente Heerlen kent een succesvol graffitiproject waaraan volop deelname is en dat bovendien mooie resultaten oplevert. ‘Graffitikunstenaars’ die op andermans eigendom zomaar hun ‘kunsten’ vertonen moeten zich terdege beseffen dat zij daarmee behalve anderen ook uiteindelijk zichzelf zeker geen plezier doen’. Hart-Leers vraagt de gemeente Heerlen om via Heerlens eigen graffitiproject en op alle mogelijke andere manieren grip te krijgen op de op inmiddels diverse plekken opstekende graffitioverlast.