Grootschalige detailhandelsvoorziening Saroleastraat afgeblazen

Posted by | maart 02, 2010 | Nieuws

De medio januari, door de gemeente Heerlen, groots aangekondigde plannen voor een grootschalige detailhandelsvoorziening, in het markante pand van de voormalige Free Record shop (op de hoek van de Saroleastraat en Dautzenbergstraat), zijn in de ijskast beland en afgeblazen.

Het was daarbij de bedoeling om ook een aantal achterliggende ondernemingen te betrekken bij het gekende monumentale pand en vervolgens een prachtige, beeldbepalende nieuwsoortige winkelvoorziening te realiseren. De desbereffende ondernemers die reeds tientallen jaren ter plekke hun zaak bedreven startten onlangs met de uitverkoop en maakten zich daarbij klaar om te moeten vertrekken. Inmiddels is het hele plan afgeblazen en kunnen daardoor de desbetreffende ondernemers gewoon blijven zitten.

zaraDe gemeente Heerlen schermde met de allom gekende naam Zara als grote nieuwe (mode)winkel in Heerlen centrum. Dit bedrijf heeft echter geen interesse om te willen komen. Als redmiddel werd daarop een grote lokale mode-onderneming benadert om naar deze nieuw te bouwen locatie te willen verhuizen, maar ook zij zagen hier geen brood in.

‘Het is toch vreemd dat plannen die (notabene groots) ten tonele worden opgevoed via de achteruitgang stilletjes datzelfde toneel verlaten’, is de mening van de lokale partij Hart-Leers. ‘Wie maakt hier wie nu iets wijs en bovendien waarom wordt de huidige stand van zaken niet openbaar gemaakt? Ja, wij willen ook hier het fijne van weten’, vult Hart-Leers gemeenteraadslid Roel Leers namens de partij aan.

Kortom: groots plannen lancheren om het vervolgens op z’n beloop te laten, zo hoort het natuurlijk niet.