Heerlen draagt 7,5 miljoen aan 9,1 miljoen euro kostende nieuwbouw Station Heerlen Maankwartier bij

Posted by | juli 02, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

Aanstaande woensdagavond vergadert de Heerlense gemeenteraad over, onder andere, een extra bijdrage van 11,3 miljoen euro aan Maankwartier Heerlen. Een enorm bedrag wetende dat de stad momenteel -en zeer zeker ook nog tot in de nabije toekomst- onder zware financiële lasten gebukt gaat. Het gemeenschapsgeld lijkt op, de uitgaven blijven echter torenhoog.

Uit bijgaande nadere informatie die politiek Heerlen vrijdagmiddag jl. ontving => Maankwartier overzicht valt bovendien duidelijk op te maken dat de gemeente Heerlen in hoogst eigen persoon het leeuwendeel van het nieuwe Station Heerlen Maankwartier voor eigen rekening neemt. Niet ‘de spoorwegen’ maar Heerlen is de grootste financier van dit onderdeel van het Maankwartier.

Na alle beetjes en delen bijeengebracht te hebben lijkt het er op dat NS flink onderhandelt heeft met gemeente Heerlen. Onderhandelingen die wellicht zo verlopen zijn: ‘Nou jullie willen een nieuw station? Prima! Sloop het oude, zorg voor tijdelijke vervanging en realiseer het nieuwe. Trek de beurs en dan is het in orde.’

Vreemd dat een gemeente het leeuwendeel van die kosten voor eigen rekening neemt. Toch? Niet vreemd als voorgaand tafereel daadwerkelijk hieraan vooraf ging.

Wie wanneer de ondertussen ontstane vertragingskosten daadwerkelijk zal gaan vergoeden lijkt, nog steeds, ‘in de sterren geschreven’. Moet uiteindelijk Heerlen ook deze voor eigen rekening nemen en als ‘oninbaar’ afboeken af schuilt er nog enige serieuze hoop?