Heerlen wil stadskantoor Geleenstraat slopen

Posted by | May 11, 2017 | Nieuws, Vanuit de fractie

Als het aan burgemeester en wethouders van Heerlen ligt gaat het huidige stadskantoor aan de Geleenstraat -pal naast het gemeentehuis- ‘helemaal plat’. Nadat sloop er voltrokken is moet aldaar een spiksplinternieuw stadskantoor verrijzen begreep Hart-Leers onlangs rechtstreeks vanuit het gemeentehuis. Binnenkort volgt een raadsinformatiebrief over ‘t voorgaande richting gemeenteraad werd daarbij tevens duidelijk.

Totale sloop is geheel iets anders dan de renovatie plannen (Salon Heerlen) van jaren geleden. Het plan Salon Heerlen stal toen menig hart maar werd helaas nagenoeg direct resoluut van tafel geveegd. Hart-Leers: ‘Wij zijn hartstikke benieuwd er naar waarom renovatie/vernieuwbouw (net zoals bij de GGD aan de rand van het stadscentrum) niet ook tot de mogelijkheden behoort.’

Waarom ‘t bestaande betongeraamte niet laten staan? Hier ruimte in creëren en vervolgens voor een nieuwe indeling kiezen.

Niet alleen lijkt deze aanpak een heel stuk duurzamer ook zullen hierdoor zeer waarschijnlijk omvangrijke kosten gespaard blijven. Ook lijkt het er op dat bij renovatie -en sloop tot op het betonkarkas- er veel minder (en een kortere) ‘bouwoverlast’ zal zijn. Ook dat is een pre voor hartje stad.

Natuurlijk zijn we hartstikke benieuwd naar wat burgmeester en wethouders ons te melden hebben. Laten we hopen dat er heel goed over nagedacht is en het voorstel als behalve vele haken en ogen kent…

Er is een Raadsinformatiebrief in het RIS geplaatst inzake Strategische Huisvesting, nieuw Stadskantoor met bijlage: Ambitiedocument Stadskantoor.

zie link:  Strategische Huisvesting

zie link bijlage: Ambitiedocument Stadskantoor