Heerlen wil tijdelijk station kopen ondanks dat eigen beleid het niet toestaat

Posted by | October 25, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

Heerlen wil het tijdelijk station aan de Parallelweg kopen. Een beoogde aankoop die tonnen duurder uitpakt dan de getaxeerde waarde van de locatie. Afwijken van gemeentelijk beleid mag stelt de wethouder hierbij. Dit ondanks dat diens eigen besluit meldt: -Het grondbeleid laat dit echter niet toe en zou eerst moeten worden aangepast voor uitzonderingen-.

Iets doen dat volgens eigen beleid niet mag en toch doorzetten?! Ook in Heerlen zou dat onbestaanbaar moeten zijn. De werkelijkheid lijkt, vooralsnog, anders.

Hart-Leers wil tekst en uitleg over deze aparte situatie: ‘Volgens ons kan en mag dit zomaar niet. Bovendien lijkt het er op dat met wat minder tijdsdruk en met ietsje meer visie een betere oplossing gevonden kan worden voor het kennelijke probleem dat de oorzaak lijkt: het vinden van een stalling voor 350 tot 1000 fietsen.’

Heerlen koerste hiervoor eerst op een onderdeel van het Maankwartier Zuid. Alhoewel dat deel (B’) wel gebouwd werd wil men er nu geen fietsenstalling van maken. Wat er wel komt? Daarvoor verwees de wethouder naar sociale woningcorporatie Weller en bleef daarmee het antwoord schuldig. B’: gebouwd voor fietsenstalling en gebruikt voor… tja we zullen zien.

Heerlen wil een stationsfietsenstalling combineren met een grote fietsenstalling aan/voor die zijde van de stad. De vraag daarbij luidt of mensen die deze kant van de stad willen bezoeken vervolgens vanaf die stalling lopend het centrum in trekken of toch diens fiets -zoals men het nu ook doet- ietsje korter bij hun bestemming plaatsen. In dat geval staat er dan een grote, kostbare fietsenstalling terwijl andere plekken meer ‘in trek’ zijn.

Voor het echter allemaal zover komt, volgende week woensdag wil men de raad een zienswijze laten geven en dan gaat ‘de kogel door de kerk’, zal allereerst duidelijk moeten zijn waarom een en ander wel zou mogen terwijl onder het kopje -tegenargumenten en risico’s- de tekst ‘Het grondbeleid laat dit echter niet toe en zou eerst moeten worden aangepast voor uitzonderingen’ daadwerkelijk wel en zeker niet toelaat…