Heerlense ondernemers voeren actie om Arcus in het stadscentrum te behouden

Posted by | February 16, 2011 | Nieuws

De Heerlense binnenstadsondernemers Lex Nelissen, Nico van Verseveld en Harry Eygelshoven zijn vanmiddag (woensdag 16 februari) met een actie gestart om de Arcus vestigingen in en om het stadscentrum van Heerlen te behouden. Zij onderstrepen met deze actie dat het voor de binnenstadsondernemers broodnodig is dat de dynamiek van Arcus (studenten, docenten en ondersteunend personeel) hard nodig is (en blijft!) in het koopcentrum van Parkstad.

Hart-Leers ondersteund deze actie van harte. ‘Het is immers de hoogste tijd dat zowel ondernemers als inwoners zichtbaar maken hoe belangrijk een dynamische stad is. Niks verplaatsen naar het buitengebied dat leegstand en verpaupering achterlaat’.

Bovendien weet niemand op dit moment wat met de diverse Arcuspanden gebeuren gaat indien Arcus naar een grote nieuwbouwlocatie buiten de stad verkast. Ook weet niemand welke gevolgen het zal hebben voor onze stad indien de dagelijkse stroom van studenten uit het stadsbeeld verdwijnt. Geen studenten die dagelijks van en naar hun school lopen, tussendoor winkelen of iets eten en drinken in de stad. Dat zal zeker gevolgen hebben.

Hart-Leers: ‘Wij hopen dat zo veel mogelijk binnenstadsondernemers een poster ophangen en daarmee het belang van een levendige stad onderstrepen. Arcus zorgt voor levendigheid en verjonging in onze stad en ook dat kan Heerlen echt niet missen’.