Heerlense tachtiger heeft schoon genoeg van verloederde gevel

Posted by | augustus 11, 2010 | Nieuws

De met posters dichtgeplakte voorgevel van het voormalige Kegelpaleis (begin 20ste eeuw) in hartje Heerlen is voor velen een doorn in het oog.

‘Vies, verloedert, dit is echt geen gezicht’, zomaar enkele reacties. Een Heerlense tachtiger had er vandaag schoon genoeg van en voegde de daad bij het woord:

‘Die posters gaan er nu vanaf, die vieze verloedering stopt hier en nu!’  
Kegelpaleis
Vreemd keek deze krasse tachtiger echter op toen stadstoezicht hem sommeerde om de posterresten van de grond te nemen. Zo niet dan zou meneer dat bezuren met een fikse bekeuring van maarliefst 160 Euro.

Inmiddels kreeg ook Hart-Leers hoogte van de nobele actie van deze actieve Heerlenaar die de koe bij de hoorns vatte. ‘Meehelpen met opruimen, handen uit de mouwen en aan de slag. Rommel in afvalzakken en vervolgens naar de papiercontainer ermee!’

De grote openbare papiercontainer, op loopafstand van het stadstoezichtkantoor, bleek echter propvol en zomaar afval ernaast zetten dat doe je natuurlijk niet. Dan maar even deze papierresten, als bewijs van goed gedrag,  aanbieden bij de vlakbij kantoorhoudende toezichthouders. ‘Ho, ho, ho, maar dat kan zomaar niet! Deze zak nemen wij niet aan, neemt u het maar mee naar huis’ zo was de reactie aldaar waarna een van kantoor gekomen toezichthouder de deur voor zowel de Heerlense tachtiger als Hart-Leers dicht trok…

In het verloop van de avond lijken de toezichthouders echter te hebben ingezien dat deze aanpak wellicht ook ietsje anders kan (en moet). Nu volgt op hele korte termijn een verhelderend gesprek.

Hart-Leers hoopt van harte dat de actie van deze krasse tachtiger er snel toe leidt dat ook deze vieze, verloederde gevel eindelijk eens schoongemaakt wordt. Het begin is er inmiddels dankzij een krasse tachtiger.

Jong geleerd is oud gedaan, onze complimenten aan deze stadsgenoot!

Saillant detail: het betreffende pand (middenin de binnenstad) is al jaren eigendom van de gemeente Heerlen.