Het best gewaardeerde station van Nederland ligt in… Klimmen-Ransdaal

In augustus 2019 opende station Heerlen Maankwartier. Na een enorme investering van ruim 220 miljoen Euro staat het megaproject er nu. Ondanks een giga investering gaat het nabije station(netje) Klimmen-Ransdaal met de prijzen lopen. Klimmen-Ransdaal is het best gewaardeerde station van het land zo blijkt uit onderzoek. 

Heeee Heerlen, wat ging er mis?! Is de grootheidswaanzin de stad fataal geworden?!

Het spiksplinternieuwe station van Heerlen staat zelfs niet in de landelijke top 25 en ontbreekt ook in de de Limburgse top. 

In onze provincie gaan de nabije stations van Valkenburg (93%) Meerssen (93%) Voerendaal (87%) Maastricht (86%) en Bunde (82%) Heerlen Maankwartier voor die een score van 81% bereikte. Natuurlijk verschilt station Heerlen Maankwartier als je het vergelijkt met het jarenlange tijdelijke station dat voorheen in gebruik was.

Had voor veel minder geld -en tegen veel minder risico- in een heel veel kortere tijd niet veel beter het oude Heerlense station, dat in de jaren ‘80 werd afgebroken, teruggebouwd moeten worden?! Dan was er op velerlei fronten ‘winst geboekt’ en had Heerlen zeker en vast dezelfde (en wie weet wel meer) waardering ontvangen dan de huidige ‘score’.

Ziehier de informatie van NS =>https://bit.ly/2N8GALN

Beek-Elsloo en Horst-Sevenum scoren overigens hetzelfde als station Heerlen Maankwartier terwijl Langraaf met 78% er amper 3 procent onder zit. Heerlen Woonboulevard scoort 78% en Hoensbroek met 75% hetzelfde als Kerkrade (en Schinnen) terwijl Eygelshoven amper een procent lager scoort.

Waren het de 220 (!) miljoen euro waard om nu dermate ‘te scoren’ of had het ook ‘een onsje minder’ gekund met, wie weet, hetzelfde -of zelfs een beter- resultaat? Stof tot nadenken over een megaproject waarover nog niet eens zo gek lang geleden het Manifest verscheen (opgesteld door bewoners en bedenker) voor een drugsvrije en veilige omgeving…