Hoe staat het met de Saffierflat nabij de Sittarderweg?

Het is hoog tijd dat de grote renovatie snel van start gaat. Een rondje om de flat pal naast de Sittarderweg spreekt boekdelen waarbij de bijgaande foto’s voor zich spreken.

Met het leegruimen van de flat lijken ook de grote, jarenlange problemen verdwenen. Dat die problemen er waren klonk niet alleen veelvuldig vanuit de buurt maar tonen ook de diverse gemeentelijke pamfletten op diverse ramen. Ook zij duiden op fikse (drugs)overlast.

Nu blijkt dat sociale woningcorporatie Wonen Limburg renovatie van plan is luidt de vraag wanneer deze (eindelijk) van start gaat. Met een grote nood aan betaalbare, goede woningen in onze stad zou de (voormalige?) Saffierflat een prima toekomst voor de boeg moeten kunnen hebben. Tenminste als er ‘bij de poort’ de juiste, zeg een goede en strenge, ‘selectie’ van nieuwe bewoners gemaakt wordt zodat de situatie niet al snel weer verziekt en uiteindelijk onhoudbaar word.

Bewoners trokken hard aan de bel en deden dat zeker niet zonder reden. Een hele ‘leeggeruimde’ flat zie je niet vaak maar is in de Saffierflat al enige tijd praktijk.

Hart-Leers vraagt burgemeester en wethouders om Wonen Limburg snel werk te laten maken van de troosteloze aanblik van een en al verloedering. Wanneer gaat Wonen Limburg van start? 

Deze sociale woningcorporatie lijkt ondertussen een ‘min of meer’ specialist op sociale zaken en kocht begin vorig jaar het voormalige broederklooster pal naast de Aambosveldflat aan de Gasthuisstraat om er de grote, gemeentelijke drugsopvang (DNO) te willen vestigen. Ook zijn zij eigenaar van de Auroraflats.

Hart-Leers: ‘Alhoewel op Gasthuisstraat nummer 35 (de beoogde grote gemeentelijke drugsopvang) al geruime tijd druk gebouwd wordt ontbreekt hiervan bij de Saffierflat momenteel nog ieder spoor. Hup Wonen Limburg aan de slag. Zorg ervoor dat op de huidige schone lei niet wederom grote ellende volgt maar voorspoed voor de flat en al diens buren…’