Hoensbroek ‘op de schop’

Zaterdag jl. opende het bijenkasteel aan de rand van hartje Hoensbroek. Direct er omheen, midden in de wijk Aldenhof, werden daarbij diverse bloemen (zonnebloemen, eenjarige bloemen et cetera) ten bate van de bijen en een kleurrijke buurt ingezaaid. Hierbij bleef het echter niet.

In Maria Gewanden stak wijkvereniging Schopla de handen uit de mouwen. Zij knapten een lap grond, bedoeld voor woningbouw, gelegen aan de Steenkoolstraat op om ook daarmee een betere uitstraling van de wijk in praktijk te brengen. De woningbouw aldaar werd immers voorlopig opgeschort (malaise in de bouw) en een opknapbeurt was er meer dan welkom.

 

Opvallend is bovendien dat kennelijk nergens ruchtbaarheid gegeven werd over sloop van ‘de puist van Hoensbroek’. Sloopbedrijf Wolter Crijns is er immers grondig aan het slopen. Sloop bij het voormalige pand van Wijshoff antiek aan het Gebrookerplein. Een pand die de naam ‘puist van Hoensbroek’ na jaren van verloedering dubbel en dwars verdient heeft. Zo lopen er mannen in witte pakken (met gelaatsbescherming) rond om asbest te verwijderen.

Laten we hopen dat hiermee het einde van ‘de puist’ definitief in zicht is en Gebrook positief ‘op de schop’ gaat.