Jaarlijkse Kaarsjesavond begraafplaats Akerstraat wederom groot succes

Posted by | december 24, 2017 | Nieuws, Vanuit de fractie

Al vanaf de middaguren startte het plaatsen van vele honderden ‘lichtjes’. Toen de avond viel (en daarbij ook de vuurkorven ontstoken werden) was het sprookjesachtige ‘plaatje’ compleet en genoten ook dit jaar weer zeer velen van de sfeervolle traditie die de Kaarsjesavond begraafplaats Akerstraat te Heerlen centrum inmiddels geworden is.

De groep actieve vrienden van deze begraafplaats, stuk voor stuk vrijwilligers, tekenen al vanaf 23 december 2009 voor de organisatie van dit sfeervolle geheel. Velen hebben de datum 23 december ondertussen met stip in hun agenda staan. Daarbij lijkt het er op dat steeds meer mensen jaar na jaar weer de weg naar deze jaarlijkse Kaarsjesavond nabij hartje stad weten te vinden.

Met, gedurende deze editie, geweldig goede weersomstandigheden voor dit sfeervolle initiatief, nagenoeg droog en maar een klein beetje Heelesje Wink, bleven ‘de lichtjes’ prima branden en was het zeer goed te doen om het fraaie schouwspel te bekijken en te beleven. Velen, van jong tot oud, genoten van het jaarlijkse Kerstconcert. Een open lucht concert zeer verdienstelijk gegeven door Big Band Bernadette. Met een breed oeuvre aan Kerstrepertoire speelden zijn vanaf 19 uur de sterren van de hemel.

Aan allen die een steentje bijdroegen aan deze sfeervolle traditie hartelijke dank. Fijne Kerstdagen en graag tot ziens op 23 december volgend jaar laat de enthousiaste organisatie weten.