Kegelpaleis: sloop of toch nog een doorstart?

Posted by | december 06, 2010 | Nieuws

Voor 1 juni jl. moest ‘de kogel door de kerk’, beleeft het Kegelpaleis (aan de Pancratiusstraat) een nieuwe toekomst of word het werkelijk waar gesloopt?

Inmiddels een half jaar later is nog steeds niets bekend, behalve dan dat de initiatiefnemer van het ‘herbelevings’plan, de pogingen om van start te gaan, inmiddels stopte.

‘Wat is er precies aan de hand?’, vraagt Hart-Leers zich af en stelt vandaar, tijdens de laatste raadsvergadering van 2010, vragen aan het college.

Het Kegelpaleis dateert uit 1890 en kent een bewogen geschiedenis. Vele Heerlenaren hebben er gedanst en/of een pilsje gedronken.

Al sinds enkele jaren staat het pand leeg, verloedert en verpaupert het. Het pand is nota bene inmiddels al jaren in gemeentelijk eigendom.

Plakkaten hangen tegen de ramen en graffiti ontsiert de voorgevel.

De gemeente Heerlen kocht vorig jaar het Royal (film)theater om het mede voor verpaupering en verloedering te behoeden, echter het door Heerlen reeds vele jaren eerder aangekochte Kegelpaleis lijkt straks, mede door achteloosheid van diezelfde gemeente, op initiatief van het college met de grond gelijk gemaakt te worden. Deze gang van zaken past natuurlijk niet samen, het een redden en het ander uiteindelijk willen slopen.

Hart-Leers verwacht morgenavond uitleg en inzicht in de gang van zaken.

Als voorschot op de aanstaande discussie vind u (in de bijlage) de vragen die Hart-Leers tijdens de raadsvergadering van 7 december stellen zal.

Vragenuur 02.11