Kom op 23 december naar de jaarlijkse Kaarsjesavond begraafplaats Akerstraat

Posted by | december 21, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

De jaarlijkse Kaarsjesavond op de begraafplaats aan de Akerstraat te hartje Heerlen staat alweer voor de deur. Vele honderden kaarsjes, groot en klein, staan -samen met een aantal vuurpotten en vuurkorven- te fonkelen.

Vrijwilligers, vrienden van Begraafplaats Akerstraat, starten in de middag met voorbereidende werkzaamheden waarna, zodra het donker is, de eerste lichtjes te zien zijn.

Ook staat een mooie verassing op het programma. Er worden namelijk twee authentieke ‘Rouwborden’ onthuld in de historische grafkapel van Barones De Loë-van Böselager. Originele borden die ooit in deze kapel hingen en alweer een tijdje veilig bewaard worden bij Rijckheyt Heerlen.

Om 18.00 worden deze indrukwekkende rouwborden, in een feeërieke sfeer van kaarslicht, door de initiatiefnemers onthuld.

Aansluitend start om 19.00 uur het jaarlijkse Kerstconcert van Harmonie Sint Bernadette Molenberg. Met een gevarieerd repertoire van oude en recentere Kerstnummers zullen zij ongeveer 45 minuten de sterren van de hemel spelen.

De vrienden van de begraafplaats aan de Akerstraat nodigen u van harte uit om op 23 december aanstaande de begraafplaats aan de Akerstraat te hartje Heerlen te komen bezoeken. De vrijwilligers stellen het erg op prijs als ook u een of meerdere kaarsjes van thuis meeneemt en plaatst.

Al jaren verlicht de sfeervolle Kaarsjesavond de donkere dagen voor Kerst. Kom ook en beleef dit sfeervolle gebeuren.  De toegang is gratis. U bent van harte welkom!