Krantenbericht bevestigt grote problemen Maankwartier

Posted by | February 26, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Een dubbele pagina in het Limburgs Dagblad van vandaag bevestigd de grote problemen waarin het Maankwartier verkeert.

  • Voor het Maanhotel is nog steeds geen belegger gevonden. Zonder eindbelegger komt het hotel er niet. Delen van het hotel worden dan woningen terwijl een ander gedeelte een blinde gevel c.q. ‘fopmuur’ wordt.
  • Er is nog geen grote retailzaak in deel Zuid gevonden, zonder eindbelegger komt die er ook niet.
  • Ook voor de parkeergarage in Zuid zoekt men nog een eindbelegger.
  • Sociale woningbouw corporatie Weller, bouwheer van het Maankwartier, wil 26 miljoen lenen van de provincie Limburg. Een lening om daarmee deel Zuid te kunnen financieren.

100226maastricht1kHart-Leers: ‘De gemeente Heerlen wil met 11 miljoen een (stads)kantoor van 6000m2 in het Maankwartier kopen. Pure steunaankopen voor een zieltogend, waanzinnig groot, nieuwbouwproject. Tijdelijke stationsvoorzieningen -die er niet hadden hoeven te komen- brachten al 6,3 miljoen aan kosten met zich mee terwijl de betonnen brug over het spoor nu al 8,5 miljoen meer kost dan begroot en het onderzoeksrapport erover inmiddels door burgemeester en wethouders -geheim- verklaard is. Herinnert u zich de grote debacles met de SS Rotterdam en Campus Maastricht nog? Het Maankwartier heeft alles in zich om die kant op te gaan en daarmee vele miljoenen euro’s in lucht op te zien gaan terwijl de stad de rekening ervoor gepresenteerd krijgt.‘