Loting: 1ste kandidaat coffeeshophouder Heerlen stad blijkt niet geschikt

Vorige week stelde een van onze raadsleden, Emile Kerssemakers, diverse vragen aangaande de Heerlense coffeeshops. Aan het begin van de middag bereikte ons -in deze- bijgaande antwoorden:

LO-actiepunt 104: De commissie wordt ingelicht omtrent de loting t.av. de coffeeshops in Heerlen (zodra hierover nieuws is te melden) https://ris2.ibabs.eu/Reports/ViewListEntry/Heerlen/ce0b9665-726c-4a99-a34b-26e601b689cb

LO-actiepunt 105: De commissie wordt ingelicht omtrent de procedure inzake de vergunning voor de coffeeshop aan de Akerstraat-Noord
https://ris2.ibabs.eu/Reports/ViewListEntry/Heerlen/4955ccdb-b522-4602-ae0f-0e5ff2019a1a

Uit de beantwoording blijkt dat de enige nog actieve coffeeshop in onze stad per eind vorig jaar verlenging van diens vergunning kreeg. De nieuw te openen coffeeshop in hartje stad kent echter nog steeds geen exploitant/vergunninghouder.

Oorzaak daarvan blijkt dat de eerst uitgelote kandidaat die mogelijk in aanmerking kwam -lopende de procedure- niet voor vergunningverlening geschikt bleek. In deze is nu kandidaat nummer 2, van de slechts 3 mogelijke kandidaten die door de gemeentelijke beoordeling kwamen, voor screening ‘aan de beurt’.

Ondanks de grote crisis rondom het virus en de fikse gevolgen hiervan informeren wij u, daar waar mogelijk en relevant, aangaande de ‘normale gang van zaken’.