Maankwartier: aankoop 6000m2 kantoorruimte stadskantoor Heerlen wederom uitgesteld

Posted by | July 01, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Voor de 3e keer is de aankoop van het stadskantoor in het Maankwartier uitgesteld. De deadlines 1 april en 1 juli zijn gepasseerd. Nu is een volgende deadline -1 augustus- overeengekomen zo las Hart-Leers zojuist in de beantwoording van schriftelijke vragen die de partij hierover onlangs stelde.

Alhoewel er al geruime tijd gesproken word over het feit dat de partijen UWV en gemeente Heerlen elkaar kennelijk gevonden hebben volgt keer op keer weer uitstel terwijl de bouw van delen G en H Maankwartier al ver gevorderd is. Hart-Leers steekt overigens niet onder stoelen of banken niets te zien in de aankoop van een nieuw stadskantoor in het Maankwartier en renovatie op de huidige plek aan de Geleenstraat onze voorkeur kent.

Vreemd maar waar is dat deze beoogde miljoenen aankoop met verhuur van een gedeelte aan het UWV alsmaar voortsukkelt. Ook na 3 maanden -extra tijd- is het allemaal nog steeds niet voor elkaar gebokst.

Hart-Leers: ‘Voor ons was duidelijkheid voor of uiterlijk op 1 juli een vereiste. Niet dat zo mogelijk zonder boe of bah Heerlen vanaf vandaag aan een stadskantoor Maankwartier vast zou zitten zonder dat wij daar tijdig een stokje voor konden steken. Die duidelijkheid is er nu. Alweer is er niets definitiefs gepresteerd en alweer is het afwachten geblazen terwijl het gebouw met de dag groter wordt… en de leegstand van Heerlense kantoren ondertussen alsmaar toeneemt’.

UWV