Miljoenendebacle: Herr Kinderman (Maanhotel) verlaat Maankwartier toneel

Posted by | juli 31, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

‘Danke schon’ Herr Kinderman. Bedankt voor vertragingen en bijgaande miljoenen aan extra kosten die Heerlen nu kennelijk zelf ophoesten moet. Op wie of wat Heerlen de ‘vertragingskosten’ verhalen gaat en welke partij dit is (of zijn) staat kennelijk nog steeds in de sterren geschreven. Keer op keer (ver)wijst men echter (in)direct naar Herr Kindermann. Financiële verplichtingen niet nakomen waardoor vertraging ontstaat en ‘het project’ in de problemen komt. Ondanks vele voorafgaande waarschuwingen kwam het allemaal zover.

Nog geen maand geleden stemde nagenoeg de gehele gemeenteraad (op Hart-Leers na) in met maar liefst 11,3 miljoen euro aan extra (!) geld voor megaproject Maankwartier. Ondertussen melde de media vanmorgen dat bouwbedrijf Jongen het Maanhotel afbouwt omdat Herr Kindermann daar alles behalve voor zorgdraagt. Uiteindelijk zal echter wel een koper gevonden moeten worden, toch?

Ook de beoogde hotelketen Achat moet een en ander nog definitief maken.

Voor de ca. 6000m2 kantoorruimte in Noord bleek geen interesse dus kocht gemeente Heerlen het voor 10,9 miljoen (ex BTW en casco), ook voor de kantoorruimte op de betonplaat bleef interesse uit dus verhuist (mede Maankwartier bouwheer) sociale woning corporatie Weller er naar toe. Winkelruimte Jumbo en Action staan te koop, de aangrenzende parkeerkelder ook.

Herr Kindermann zou zeker en vast het Maanhotel -en de naastliggende parkeergarage- financieren en deze in de markt zetten. Ook aankoop van een heus penthouse behoorde ertoe. Uiteindelijk doet het bouwbedrijf -vanwege uit/achterblijvende betalingen- dit.

U ziet er is ‘volop interesse’ in ’t inmiddels nagenoeg 200 miljoen (!) kostende megaproject.

Overigens, mocht u nog kantoorruimte zoeken: van meet af aan is deze reeds ruimschoots beschikbaar in het eerste deel van het project ‘onderdeel Hoppenhof’ (momenteel bijna 2800m2 beschikbaar).

Wie gaat de ontstane miljoenen aan meer/vertragingskosten betalen, tot hoe hoog zijn deze bedragen inmiddels opgelopen? Wat is de stand van zaken met betrekking tot het verhalen van dit miljoenenbedrag?

Tot op heden kwam ook op al het voorgaande geen antwoord. Dat terwijl Heerlen -begin vorige maand- 11,3 miljoen euro extra (!) in het project steken moest omdat het vrijgemaakte geld er voor ‘op’ was…

Zie: limburger.nl/…/gevecht-om-maanhotel-beslecht