Molenberg: sloop het 30-tal woningen aan de Joost van Vondelstraat zo snel mogelijk

Posted by | maart 19, 2017 | Nieuws, Vanuit de fractie

Het 30-tal lege winkels en (boven)woningen aan de Joost van Vondelstraat in de wijk Molenberg moet zo snel mogelijk gesloopt worden klinkt bijna oorverdovend vanuit de buurt. Bijgaande foto’s spreken boekdelen terwijl de buurt ondertussen een diepe zucht slaakt en daarbij voor zeer snelle sloop pleit.

De circa 30 winkelruimten en (boven)woningen, stuk voor stuk eigendom van sociale woningcorporatie Wonen-Zuid, staan op de nominatie voor sloop. Een bewonersinformatiebrief van vorig jaar november meldde dat sloop gedurende dit jaar zou plaatsvinden. Bewoners laten Hart-Leers echter weten onlangs nog begrepen te hebben dat sloop nog wel een tot twee jaar op zich laat wachten.

Ondertussen liggen vele ruiten aan diggelen, ontstaan er brandjes en vinden vernielingen plaats. Het troosteloze uitzicht op dichtgetimmerde ramen en voordeuren stemt de buren rondom en vele andere wijkbewoners allerminst vrolijk. ‘Sloop die woningen en maak daarmee heel snel een einde aan deze onaanvaardbare verloedering’, klinkt het van uit de omliggende woonbuurt.

Hart-Leers legt deze nijpende situatie -per direct- zowel aan eigenaar Wonen-Zuid als aan Burgemeester en Wethouders voor. ‘Wanneer start de door velen heel snel gewenste sloop c.q. wat kan in het werk gesteld worden om de sloopwerkzaamheden zo snel mogelijk van start te laten gaan?’