MSP: college wees komst nieuwe Aldi supermarkt af

mijn_mspNadat de Plus supermarkt onlangs uit hartje Meezenbroek vertrok is de wijk MSP (Meezenbroek, Schandelen en Palemig) flink in touw voor de komst van een nieuwe buurtsuper. In amper twee dagen (zaterdag en zondag jl.) haalden actieve buurtbewoners -geheel op eigen initiatief- maar liefst 900 handtekeningen op. Handtekeningen voor de snelle terugkeer voor een voor hen erg belangrijke voorziening: een supermarkt.

Ondertussen bleek gisteravond, toen de wijk MSP prominent op de raadscommissieagenda prijkte waarbij tevens bleek dat tot en met eind 2012 43,3 Mln. euro in en aan de wijk verspijkert werden, dat burgemeester en wethouders -zonder hierover met de wijk te overleggen- besloten geen nieuwe Aldi supermarkt vestiging in MSP toe te laten. Reden hiervoor: burgemeester en wethouders zagen ‘een grote betonnen blok’ zoals Aldi die volgens hen bouwen wilde helemaal niet zitten.

aldiOndanks dat de buurt zich ‘het vuur uit de schoenen’ voor een nieuwe winkel loopt, iets dat ook de gemeente Heerlen donders goed weet, besloten burgemeester en wethouders -zonder enig overleg met de buurt- om een enthousiaste nieuwe supermarktvestiging, een nieuwe Aldi, actief uit de wijk te weren. Een wel er ‘apart’ besluit, toch?

Hart-Leers bewoog burgemeester en wethouders gisteravond, tijdens de raadscommissievergadering waarbij de partij deze kwestie prominent aan de orde stelde, ertoe om heel snel met Aldi om tafel te gaan en daarbij samen met hen (en de buurt!) te bekijken of (en zo ja welke) alternatieven er zijn zodat alsnog -toch nog- een nieuwe Aldi supermarkt in de MSP wijk komt.

Hart-Leers: ‘Besluiten doe je samen met bewoners en niet simpelweg (en helemaal alleen) over hun. Het college moet nu als de wiedeweerga met de Aldi praten en daarbij samen met de buurt bekijken welke gezamenlijke mogelijkheid er bestaat om een nieuwe Aldi supermarkt in de wijk te openen. MSP krijgt dan een zeer gewenste nieuwe supermarkt waarmee een grote wens (en momenteel ervaren fors tekort) in vervulling gaat.’