Na investering van meer dan 260.000 euro sloopt Heerlen speeltuin Molenberg

Posted by | augustus 29, 2012 | Nieuws

Speeltuin Molenberg, inmiddels al twee speeltuinseizoenen buiten bedrijf, enigszins in orde maken zodat er weer naar hartenlust gespeeld zou kunnen worden kostte -naar schatting- circa 30.000 euro. Slopen vergt 11.000 euro waarmee een verschil van 19.000 euro over blijft. Heerlen kiest voor het ‘met de grond gelijk maken’ van deze speeltuin en ondermijnde de kans om de speeltuin weer toekomst te geven.

Maar liefst twee keer, binnen een week, flyerde de gemeente Heerlen in de hele wijk Molenberg. Een huis-aan-huis flyeractie die pal aan de protestbijeenkomst ter behoud van speeltuin Molenberg vooraf ging. De 2-kantige gemeentelijke flyer was ‘luidt en duidelijk’: sloop stond onverbiddelijk vast, enige andere optie bleek onmogelijk.

De zoveelste reeks Hart-Leers vragen over speeltuin Molenberg werd vandaag beantwoord (bijlage).

Heerlen kan klaarblijkelijk, bewust of onbewust, niet ver in de financiële geschiedenis van de speeltuin terug kijken. Dat er echter in de afgelopen jaren forse sommen geld naartoe gingen is inmiddels duidelijk. Hoe het mogelijk is dat de speeltuin na dergelijke grote investeringen dermate afglijden kon is en blijf de vraag. Dat de gemeente Heerlen hiermee een grote verkwisting aan gemeenschapsgeld ten toon spreid is duidelijk.

Antwoord vragen