Nieuwbouw Arcus wederom in Tweede Kamer

Posted by | June 05, 2012 | Nieuws

Onlangs debatteerde de tweede Kamer wederom over de grootschalige nieuwbouw van het Arcus College. ‘Het moet om de leerlingen en goed onderwijs gaan en niet om een blinkend onderwijspaleis’, luidt de mening van Hart-Leers. Een mening die ook in de Tweede Kamer gehoor vind. 

Bekijk deze link en lees wat Tweede Kamerlid Ton Elias tijdens de discussie naar voren bracht: http://tonelias.vvd.nl/actueel_8963/46648/

Vanmorgen meldde het Limburgs Dagblad ander opzienbarend nieuws: ‘Techniek unit vertraagd’. Nieuws in het kader van de inmiddels breed gevoerde Arcus (nieuwbouw) discussie. Zo blijkt dat gemeenten en scholen zich zorgen maken over leegstand indien Arcus de bouw van het Techniek gebouw doorzet zonder dat daar onderzoek aan vooraf gaat.

Het televisieprogramma De Slag Om Nederland (VPRO) zette enkele maanden geleden de hele kwestie nationaal in de schijnwerpers. De Tweede Kamer voerde direct daarna (en onlangs weer) discussie over de kwestie Arcus. Ook diverse andere media pikten het op.

‘Nu de hele kwestie onder een vergrootglas ligt krabben deze en gene zich kennelijk (nog) eens achter een oor. Dat is natuurlijk (alhoewel erg laat) een prima zaak’, concludeert Hart-Leers.