Onderzoeksresultaat: gratis parkeren Heerlerheide van groot belang

Posted by | March 27, 2012 | Nieuws

Op maandagavond 26 maart vergaderde de ondernemersvereniging van Heerlerheide. De ondernemers in en om het vernieuwde winkelcentrum waren uitgenodigd om de onderzoeksresultaten m.b.t parkeren in het winkelcentrum te bespreken. Besproken werd daarbij op welke manier het parkeren ook in de toekomst gratis blijft. 


Het ingeschakelde onderzoeksbureau maakte duidelijk dat zodra betaald parkeren ingevoerd wordt ondernemers dit zeker aan hun inkomsten zullen merken. Met  invoering van betaald parkeren komen minder bezoekers naar Heerlerheide waardoor inkomsten zullen afnemen. Het onderzoeksbureau becijferde daarbij verminderde inkomsten ter hoogte van tientallen miljoenen per jaar.


Nu het er op dit moment om gaat op welke wijze de (gemeentelijke) parkeerinkomsten gecompenseerd zouden kunnen worden stelde de ondernemersvereniging voor om per vierkante meter winkeloppervlakte een bijdrage aan de parkeerkosten te doen. Zodoende kunnen de wegvallende parkeerinkomsten gecompenseerd worden en behouden klanten gratis parkeren.


Er waren uitgesproken voorstanders voor dit plan, diverse twijfelaars en ook enige tegenstanders. In meerderheid viel het besluit om de voorgestelde insteek verder uit te zoeken.


Hart-Leers:  ‘Nu ook met dit onderzoek vaststaat dat het parkeren in Heerlerheide gratis moet blijven onderstreept ook dit onze mening die wij al jaren hierover hebben. Wij zijn ervan overtuigd dat Heerlerheide er samen met politiek Heerlen uitkomt en ondersteunen dit overal waar mogelijk’.