Ontslagen medewerkers Wozl (voormalig Licom) delen wantoestanden met politiek

Posted by | September 17, 2013 | Nieuws, Vanuit de fractie

groen-ozl-wozl-logoAan duidelijkheid laten de ontslagen medewerkers van het Wozl niets te wensen over. Zij informeren de politiek volop en gaan graag in discussie over het feit dat volgens hen alles behalve een positieve ontwikkeling -na de opstart van het Wozl- (de opvolger van Licom) plaatsvond.

Termen als ‘schrikbewind’ en ‘angstcultuur’ waren tijdens het inspreken van een woordvoerder bijna ‘normaal’. Misser na misser wordt gemaakt waarbij een onmenselijke benadering vaker eerder regel dan uitzondering lijkt.  Hart-Leers pleit er mede vandaar voor dat alle onjuistheden waarmee de gemeenteraad geïnformeerd werd spoorslags rechtgezet worden. Ook (en met name!) als gemeenteraad heb je immers recht op juiste, complete en accurate informatie.

Er was (en is) sprake van het vernederen en beledigen van Wozl medewerkers zo vernam politiek Heerlen gisteravond tijdens de raadscommissievergadering Economische Structuur. Nu het voor Wozl ook financieel gezien alles behalve beter wordt en de werksfeer zwaar verziekt lijkt zou dit het begin van het einde kunnen zijn van een dossier dat al vele miljoenen euro’s opslokte en vast en zeker ook nog meer verorberen zal.

Hart-Leers pleit ervoor dat ook hier de onderste steen boven komt en stemde vandaar in met een veelomvattend onderzoek dat snel duidelijkheid van zaken geven moet.