Op werkbezoek in Welten, op de Heerlerbaan en in Heerlen centrum

Met grote regelmaat trekt Hart-Leers de wijken in. Gistermiddag bezochten we de Heerlerbaan en vanmorgen Welten. Erg interessante werkbezoeken waarvan we, bij deze, graag verslag doen.

De voormalige Dilligence, aan de Zandweg op de Heerlerbaan, krijgt momenteel een metamorfose. Binnenkort opent namelijk Avonturenland in de voormalige Diligence die, tot voorkort, al jaren leegstond. Natuurlijk werkte dit initiatief de interesse van Hart-Leers en vandaar gingen we op werkbezoek.

Na een hartelijke ontvangst door de eigenaren van Avonturenland, de heer en mevrouw Mann, volgde een uitgebreide rondleiding door het hele pand. Het speelgedeelte is inmiddels zo goed als klaar en de horeca wordt op dit moment onder handen genomen. Jarenlang gebeurde er niets in (en met) de voormalige, alom bekende, Dilligence. Het is een plek op een prachtige locatie, goed bereikbaar en met volop gratis parkeergelegenheid. De jonge eigenaren bruisen van de plannen en energie en ook dat werkt aanstekelijk.

Wij zijn erg opgetogen over de ondernemende manier waarop met deze, tot zeer voorkort leegstaande locatie, wordt omgegaan. De aloude Dilligence kent nu een toekomst als Avonturenland. Ook geïnteresseerd geraakt? Bezoek dan zeker www.avonturenland.nl Rond de Pasen vind de opening plaats zo vernamen wij.

Hart-Leers heet de ondernemersfamilie Mann van harte welkom in Heerlen en wenst hen en al haar medewerkers veel succes!

Gisteren vond bovendien de officiële opening van Brasserie De Passie aan de kop van de Saroleastraat, tegenover het Royal (film)Theater plaats. Het ondernemersechtpaar Carla Casu en Roger Gosgens maakt daar hun droom waar en toverde de al reeds vele generaties lang bekend staande horecalocatie om tot een eigentijdse brasserie met sfeer. Voor een hapje en een drankje (groot of klein), een lekker kopje koffie en ga zo maar door staat hun deur vanaf morgen wagenwijd open. De opening viel in de smaak, het was smullen geblazen!

De Passie straalt uit waar de eigenaren en hun team voor staan. Heerlen heeft een aanwinst erbij. Ga zelf eens kijken en proeven raden wij u aan.

Carla, Roger en team veel succes. Chef Kok Miquel, ook geen onbekende in onze stad, zal u smaakvol verassen.    

Vanmorgen bezochten de beide Hart-Leers raadsleden hoogstamfruitboomgaard ‘De Loorenhof’ gelegen aan de rand van Welten. Enthousiaste leden van de vereniging snoeiden daar hun fruitbomen en stelden bovendien de watertoevoer van hun eigen vijver veilig.

Een indrukwekkende rondleiding in het zonnetje maakte ook Hart-Leers erg enthousiast over dit initiatief dat over niet al te lange tijd 25 jaar bestaat. Behalve de fruitboomgaard zijn er ook diverse volkstuinen in beheer, bovendien zijn er meer dan genoeg plannen voor de nabij toekomst. Echter daarover zeer binnenkort meer.

Op ontdekkingstocht in eigen stad levert steeds weer verrassende ontmoetingen en plekken op, wij bevelen u van harte aan Heerlen te ontdekken. Er valt meer dan genoeg te zien, te proeven en te beleven!