Renovatie Arcus gebouwen 50% goedkoper dan nieuwbouw

Posted by | January 25, 2012 | Nieuws

Dat meldt het Arcus College in een brief naar de minister zo meldt Binnenlands Bestuur. Het televisie programma ‘De slag om Nederland’, dat geheel aan de Arcus nieuwbouwplannen geweid was, leverde nogal wat beroering op. De kwaliteit van het Arcusonderwijs stond volop ter discussie terwijl het megalomane nieuwbouwplan afgezet werd tegen de forse leegstand die Arcus na verhuizing achterlaat.

Hart-Leers pleit voor handhaving van Arcus op haar huidige locatie(s). Het gaat volgens de partij om goed lesgeven en iets leren van gemotiveerde docenten en niet om een spiksplinternieuw gebouw. Arcus blijkt twee keer meer aan nieuwbouw te willen uitgeven dan wat renoveren van bestaande gebouwen kost. Hieruit blijkt dat 50 miljoen euro aan onderwijsbudget in ‘stenen’ verdwijnt.

Heerlen kampt na de Arcus nieuwbouw met nog meer leegstand terwijl van de duizenden Arcus studenten straks niets meer te zien of te merken valt. Behalve dat de economische impuls van een dagelijkse stroom  aan Arcusstudenten, docenten en ondersteunend personeel straks wegvalt staan ook de forse schoolgebouwen leeg.