Schinkelkwadrant: hoge tijdsdruk op van start gaan 7000m2 nieuwbouw stadskantoor Heerlen

De gemeente Heerlen wil haar huidige stadskantoor, pal naast het gemeentehuis aan de Geleenstraat, verplaatsen. Deels wil een meerderheid van politiek Heerlen, Hart-Leers is en was voorstander van renovatie van de huidige locatie, naar de grootschalige nieuwbouwprojecten Schinkelkwadrant (2e Promenade) en voor het overige deel naar het Maankwartier (stationsgebied). Een tweedeling van de huidige locatie waarna deze leeg, en met een zeer ongewisse toekomst, achterblijft.

Zowel wat betreft het Schinkelkwadrant als het Maankwartier lopen momenteel rechtszaken terwijl de huur van het huidige stadskantoor opgezegd is. De uitkomst van de rechtszaken is momenteel nog ongewis terwijl bijgaand stuk, een stuk naar aanleiding van vragen die Hart-Leers aan burgemeester en wethouders stelde, duidelijk is.

Terwijl dit jaar nog gesloopt zou moeten worden moet bovendien nog voor (of op) uiterlijk 31 december aanstaande met de nieuwbouwwerkzaamheden aan de 2e Promenade van start gegaan worden. Eerder sprak Heerlen in deze over een maximale speling van 2 a 3 weken. Nu deze ruimschoots overtroffen zijn lijkt de volgende ‘deadline’ 31 december. Wordt deze ‘deadline’ niet gehaald dan kan Heerlen de reeds getekende koopovereenkomst eenzijdig ontbinden.

00206B939681140909083505