‘Slordig’ college ontbreekt ook op Hoensbroekse kermis

Kermis HoensbroekOmdat er vorige week geen wethouder te vinden was om de traditionele kermisopening (in Heerlen centrum) te verrichten, en het college dit achteraf als ‘slordigheidje’ omschreef, waren de verwachtingen tijdens de start van de Hoensbroekse kermis hoog gespannen. Echter: ook in Hoensbroek was in geen velden of wegen enig collegelid te vinden.
Kermis HoensbroekDe oppositie raadsleden Marco Peters (CDA) en Roel Leers van onze eigen partij waren er gelukkig wel. Harrie de Kleijn, kartrekker van de Hoensbroekse afdeling van Hart-Leers, was natuurlijk ook van de partij. ‘Wij nemen graag de honneurs waar en openen ook de Hoensbroekse kermis met groot plezier’ vertellen deze 3 enthousiastelingen.
Bijgestaan door Hart-Leers’ steun en toeverlaat Emile Kerssemakers amuseerde de delegatie zich kostelijk op de Hoensbroekse kermis. Een paar uurtjes vertier waarbij diverse prijspelletjes ‘getest’ werden, enkele rondjes in de botsauto’s volgden en er zelfs met scherp geschoten werd… in de schietkraam natuurlijk. Ook een drankje op het terras aan de markt hoorde erbij.
Op de bijgaande fotos ziet u enkele impressies.
Kermis HoensbroekDat de aanwezige lokale politici de kermis na aan het hart ligt blijkt uit hun oprechte interesse en bovendien uit de wens dat er binnenkort, zoals vanouds, ook weer kermis kan worden gevierd in Heerlerheide. ‘Deze traditie moet, na alle bouwperikelen, ook daar weer snel van start gaan!’.