Te huur: mooi, oud winkelpand => Heerlen verplaatst VVV winkel -met subsidie- richting stationsomgeving

Zeg nou zelf als dit geen mooi, oud winkelpand is welke winkel is dat dan wel? Terwijl de stad flinke bedragen in een gevelproject steekt verplaatst zij -met 125.000 Euro subsidie- de VVV Limburg winkel van de Bongerd richting stationsomgeving. Naar een plek schuin tegenover station Heerlen.

Dat de gemeente Heerlen zelf actief meewerkt om het winkelgebied -l e g e r- te krijgen zullen velen onbegrijpelijk vinden. Dat de stad daaraan ook nog eens 125.000 Euro subsidie besteed maakt het allemaal nog erger. Heerlen draagt een behoorlijke duit bij (125.000 Euro) om met de VVV winkel leegstand te laten vullen in het duur betaalde megaproject rondom het station. Vervolgens blijft een authentiek winkelpand aan de Bongerd leeg achter en staat er nu ‘te huur’ op.

Met grote letters kan eenieder het zien: het oude, mooie winkelpand aan de Bongerd staat ‘te huur’ en is binnenkort beschikbaar. VVV Heerlen gaat een grote, lege ruime in het stationsproject vullen en Heerlen trekt daarvoor, royaal, ‘de beurs’. Onbegrijpelijk.

Ziehier een winkelpand ‘tip top’ in orde, met een uitstraling van jewelste. Iets dat velen graag op vele plekken in de stad zouden willen zien. 

Terwijl men er elders ‘lustig op los prutst’ trekt Heerlen hier -met een vorstelijke subsidie- een winkel uit hartje stad en laat deze verkassen om -dik betaalde nieuw gebouwde leegstand elders- te ‘maskeren’.

Hart-Leers: ‘Hoe kan je nu aan de ene kant geld uitgeven voor gevelsubsidie, iets waarmee je hoopt de stad aantrekkelijker te maken en leegstand te vullen, en aan de andere kant flinke bedragen verstrekken om vanuit hartje stad te verhuizen naar een megalomaan nieuwbouwproject dat behalve zelf veel leegstand kent elders leegstand creëert?! Dat hier de ene op de andere fout gestapeld wordt behoeft geen uitleg. Kies voor de bestaande stad ‘inbreiden’ en hergebruik allereerst wat er is!’