Vernielingen MSP kostenpost van 50.000 Euro

vandalismeDe Heerlense krachtwijk Meezenbroek Schandelen en Palemig (MSP) kent momenteel een ware golf aan vernielingen die  reeds tot een kostenpost van 50.000 Euro geleidt hebben zo meldt de periodieke MSP nieuwsbrief (bijlage) die recentelijk huis-aan-huis de buurt in ging. De gemeente Heerlen vraagt jong en oud om hulp om deze golf aan baldadigheid en vandalisme te stoppen en vraagt nadrukkelijk om overlast te melden.

Straatmeubilair werd kapot gemaakt en graffiti-overlast dook in de wijk op, vandalisme dat momenteel ruim 8.000 Euro per maand kostte. Ook werd de pas geplaatste brug over de binnenring beklad en werden 2 ‘pocket-parkjes’ deels vernield. ‘Recentelijk wezen wij de gemeente Heerlen nog op 2 afgebrandde coniferenhagen in tuinen van bewoners’, zo voegt Hart-Leers toe.

‘Investeren in wijken en buurten is prima en terecht. Van de MSP gelden, maandelijks, ruim 8.000 Euro aan gevolgen van vandalisme besteden is diep treurig’. Weet, ziet of hoort u iets bel dan het meldpunt overlast op 045 560 4000. 

Mijn MSP Nieuwsbrief 7-2010