Voormalig beddenhuis: realisatie studentenwoningen gestart

Eenieder die in de buurt komt van het voormalige beddenhuis aan de Rector Driessenweg ziet er activiteiten. Het lijkt alsof het pand momenteel wordt leeg- en opgeruimd.

‘Wat staat er te gebeuren?’ vroeg Hart-Leers onlangs aan de wethouder. Deze gaf daarop het antwoord dat het reeds jarenlange plan om er studentenwoningen te realiseren onlangs van start gegaan is.

Naaste buren informeren ondertussen bij Hart-Leers naar wat er aan de hand is. Wij informeren hen natuurlijk prompt maar denken dat het beter is als ook gemeente en pandeigenaar/projectontwikkelaar een en ander snel duidelijk maken. Als dat niet via een huis aan huis briefje gebeurt is wellicht een informatiebord ter plekke een prima optie.

Het grote voormalige beddenhuis ontworpen door architect Peutz kent vooral op de hogere verdiepingen nog kamers met originele details. Zo is daar, bijvoorbeeld, nog de duidelijke indeling van vroeger aanwezig.

Hart-Leers: ‘Tijdens een door ons georganiseerde stadswandeling mochten we, geruime tijd geleden, ook een rondje door dit voormalige beddenhuis maken. Het leverde, onder andere, indrukwekkende uitzichten en, veelal onverwachte, sfeervolle plekjes op. Ondanks dat menigeen om sloop vraagt is er goede potentie voor een nieuwe toekomst van het voormalige beddenhuis.’