Zaterdag (31 mei) dag van de begraafplaats op Heerlense begraafplaatsen

Posted by | mei 30, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Onze stad kent een heel aantal begraafplaatsen. Morgen, zaterdag 31 mei, staan deze laatste (gemeentelijke) rustplaatsen prominent in de kijker. Deskundigen vertellen dan over hun begraafplaats en geven om 11u. 13u. en 15 uur rondleidingen.

Met name de oudste gemeentelijke begraafplaats van onze stad, de begraafplaats aan de Akerstraat, staat regelmatig in de belangstelling. De jaarlijkse kaarsjesavond op 23 december, het boek dat erover geschreven werd en de mooie videoreportage die tot stand kwam en natuurlijk (niet te vergeten) zeer regelmatige historische rondleidingen die er plaatsvinden benadrukken dat ook deze laatste rustplek allerminst ‘doods’ is.

Ook morgen vinden aldus weer interessante wandelingen plaats. Voor een ieder die iets met de geschiedenis van onze stad heeft en ‘het boek van Heerlen’ eens op een andere manier bekijken wil is dit een ideale mogelijkheid om dat te doen. De Heerlense (gemeentelijke) begraafplaatsen houden -tussen 10 en 16 uur- open dag. U bent van harte welkom.