Zondag aanstaande 20ste editie Straatmarkt Voskuilenweg (Heerlen, Molenberg)

Posted by | augustus 28, 2015 | Nieuws, Vanuit de fractie

Zondag 30 augustus aanstaande viert de jaarlijkse Straatmarkt op de Voskuilenweg (Heerlen, Molenberg) zijn 20ste editie. Met circa 150 marktkramen met gebruikte goederen barsten Voskuilenweg/Holleweg dan weer uit hun voegen en veranderen de straten in een waar snuffelparadijs.

Behalve de vele marktkramen met gebruikte goederen valt nog veel meer te beleven. Zo is er een gezellig terras voor café Paniek waar om 12 uur het live optreden van het duo Bolton & Jeninga van start gaat waarna DJ Marcel het muzikale stokje overneemt. Om 14 uur start vervolgens het optreden van de Zusjes De Bie.

Ook Scouting Amicus is weer van de partij. De scouting zorgt voor lekkers van de barbecue en verkoopt broodjes worst, hamburger en frikadel. Onderaan op de markt worden bovendien vers gebakken aardappelslingers en ijskoude ijsjes verkocht.

Carnavalsvereniging Molenberg opent de poorten van haar bouwloods en verkoopt gebruikte spulletjes. Waar naast, midden op de Straatmarkt, een static show van authentieke legervoertuigen uit de 2e Wereldoorlog opgesteld staat. De eigenaren van deze fraai opgeknapte voertuigen vertellen graag over hun oogappels en geven eenieder die wil tekst en uitleg. Pal voor de static show start om 13 uur het Wonen-Zuid koffieconcert van Big Band Bernadette. Zij zullen, net zoals vorig jaar, diverse nummers ten gehore brengen en daarmee de sfeer extra gezellig maken.

Natuurlijk is ook Zonnebloem Molenberg weer paraat. Het bekende koffieterras, met verkoop van verse wafels, is present om de kas van de Zonnebloem te spekken en daarmee goeds te doen. Harmonicaduo Jan en Mieke Vereecken zullen in de ochtenduren aldaar voor de stimmung zorgen.

Ook de bekende Heerlense suikerspin- en ballonengoochelaar is van de partij en zal groot en klein doen verbazen.

Straatmarkt Voskuilenweg is gratis toegankelijk en start officieel om 10 uur om tegen 17 uur te eindigen. ‘U bent zondag 30 augustus van harte welkom!’, laten de vrijwilligers van de jaarlijkse Straatmarkt Voskuilenweg (Heerlen, Molenberg) weten.