‘Zwembad’ in Heerlerheide centrum

Posted by | januari 09, 2011 | Nieuws

Sinds de oplevering van het Corneliusplein in het vernieuwde centrum van Heerlerheide blijkt dit plein/parkeerdek zo lek als een mandje. Een door de gemeente Heerlen reeds maanden geleden aangekondigde aanpak van het plein is bovendien nog steeds niet opgestart. Alles wijst er zodoende op dat het conflict tussen de gemeente Heerlen, woningcorporatie Weller en bouwbedrijf Jongen dus nog steeds niet opgelost is. Door de blijvende lekkages lijkt de ondergrondse parkeergarage momenteel bij vlagen op een douchecabine en heeft de ondergrondse feestzaal van het nieuwe Corneliushuis regelmatig last van ‘natte voeten’. Op dit moment staat op diverse plekken een laag water en kampt men met optrekkend vocht in de muren.

Hart-Leers zette deze gehele kwestie reeds geruime tijd geleden op de kaart:  door het afslaan van een aanbod van een gekende Heerlense wegenbouwfirma, een aanbod om voor ca. 100.000 Euro aan meerkosten waterdichtheid van het plein te verzekeren, is het Corneliusplein in Ghen Heij al sinds de oplevering niet waterdicht. De gemeente Heerlen reserveerde voor het oplossen van deze problematiek inmiddels ruim 1.000.000 Euro om daarmee het ‘natte voeten probleem’ definitief uit de wereld te helpen.

De gerechtelijke uitspraak die moest leiden tot een oplossing heeft vooralsnog geen resultaat gehad, immers: het gemeenschapshuis heeft ook op dit moment ‘natte voeten’ en de parkeergarage lijkt wel een autowasstraat…

‘Wat ons betreft is de maat nu vol. Die langdurige wateroverlast moet afgelopen zijn en ‘het gehannes’ dat tot niets leidt moet -per direct- stoppen.

Wij willen nu weten per wanneer het plein waterdicht is. Wie draait overigens op voor al die kosten die de lekkages veroorzaken?’, wil Hart-Leers weten.

‘Tijdens de raadscommissievergadering Ruimtelijke Ontwikkeling (dinsdagavond aanstaande) eisen wij tekst en uitleg van de vakwethouder. Waarom duurt het allemaal zo lang en wanneer is dit probleem nu eindelijk ‘gefixt’?’

Een ‘zwembad’ in Heerlerheide centrum was immers nooit de bedoeling, toch? 

Zie ook: artikel Limburgs Dagblad / De Limburger 10-01-2011