Bezoek raadsleden aan ‘t Loon blijkt prima aanpak

Posted by | February 22, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Vanmiddag bezochten diverse raadsleden, de burgemeester en wethouder ruimtelijke ontwikkeling winkelcentrum ‘t Loon. Winkeliers van ‘t Loon nodigden politiek Heerlen immers onlangs uit om eens ter plekke te bekijken hoe ‘de vlag’ er daadwerkelijk bij hangt. In een goed bezocht winkelcentrum, met rijen voor de parkeerplaats, en in gezellige carnavalssfeer zag de forse delegatie Heerlense politici -die allervriendelijkst ontvangen werd- een winkelcentrum met volop potentie.

Namens de winkeliersvereniging begroette de heer Charlier hen en leidde de groep vervolgens langs (en door) C&A. Alwaar ter plekke de imposante uitbreidingsplannen (tot in detail) getoond werden waarna buiten het winkelcentrum de forse bouwwerkzaamheden, die in volle gang zijn, bekeken werden. Een bezoek aan Der Karnevalswierts ging helaas niet door. De reden daarvoor was echter uitermate positief: de winkel was simpelweg veel meer dan ‘goed gevuld’ met kooplustige carnavallisten. Een grote politieke delegatie had er simpelweg te weinig plek.

Hart-Leers verzekerde zich nadien van die grote drukte en hoorde, tussen het carnavalsplezier door, Duitse en diverse Limburgse dialecten. De bovenregionale functie van winkelcentrum ‘t Loon werd daarmee nogmaals onderstreept.

Ook omwonenden grepen het politieke bezoek aan om hun zegje te doen en daarbij de politiek op het belang van hun winkelcentrum te wijzen. Ook dat bleek een goede zet daar er volop geanimeerde gesprekken ontstonden en ook zo ‘de andere kant van koop en sloop’ eindelijk eens ruimschoots de kans kreeg om voluit belicht te worden.

foto 1

 

foto 3

 

foto 5