Heerlen maakt compleet dossier koop/sloop ’t Loon niet openbaar

Posted by | March 12, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

De gemeente Heerlen kent volop geheime en vertrouwelijke dossiers benadrukte de burgemeester. Sinds de raadsvergadering van gisteren kan daar ook dossier koop/sloop winkelcentrum ’t Loon aan toegevoegd worden.

Ondanks verwoede pogingen van Hart-Leers, pogingen om te kunnen achterhalen wat zich nu werkelijk in dit dossier afspeelde, lijkt het nagenoeg onmogelijk om dit snel publiekelijk te kunnen achterhalen. Heerlen barst van de geheimen. Of het nu om het Maankwartier, Licom/Intratuin of het Wozl gaat: geheimen zijn er te over. De vraag daarbij is en blijft hoe je openbaar besturen kan als het overloopt van de geheimen.

Burgemeester en wethouders uiten het een en ander echter: waar en hoe kan men dat controleren in gevallen dat ‘het dossier’ niet valt in te zien? Op het woord geloven heeft al te vaak anders uitgepakt dan deed vermoeden. Geloven is prima. Controle is echter broodnodig. Controle uit kunnen oefenen is momenteel -helaas- in veel te veel kwesties onmogelijk en dat is alles behalve een goede zaak… Openbaar bestuur? Ja graag!

stamp-143799_640