Heerlense kantorenkolos ‘in de uitverkoop’, bieden vanaf 1 euro

Posted by | september 09, 2013 | Vanuit de fractie

Foto-0054Van het (naar de) Maankwartier werd onlangs duidelijk dat sociale woningcorporatie Weller niet alleen dringend op zoek is naar 30 Mln. maar dat ook de nieuw te bouwen vierkante meters kantoorruimte erg moeilijk (zo goed als onmogelijk) te verhuren blijken. Iets waarna  deze vierkante meters kantoorruimte in het Maankwartier geschrapt werden. Van het voormalige CBS gebouw ‘Eco Growth Center’ staan nog circa 30.000 m2 ‘oude’ kantoorruimte leeg terwijl inmiddels ook al het nieuwe CBS gebouw met een ‘lege vleugel’kampt. Kortom: ook de markt van kantoorruimten in Heerlen is -op dit moment-  alles behalve florissant.

Nadat het voormalige CBS kantoor, met een kennelijke WOZ waarde van zo’n 39 Mln., voor zo’n 460.000 euro van eigenaar veranderde lijkt de hele situatie er alles behalve beter op geworden. Het voormalige GAK/UWV kantoor aan de Heldevierlaan 11, te Meezenbroek/Palemig, gaat nu ‘in de uitverkoop’. Bieden kan vanaf 1 euro zo meldt het grote bord (foto) dat er pal voor staat. Zo’n 7000 meter verhuurbare kantoorruimte op een stuk grond van ca. 11.000m2 met 220 parkeerplaatsen.

De website www.dtz.nl/onlineverkoop geeft meer informatie over deze grote lege kantorenkolos die ‘in de uitverkoop’ staat.

Niet alleen de lokale kantorenmarkt zit in de problemen. Heerlen prijkt ook op plek 3 qua landelijke winkelleegstand terwijl de gemeente Heerlen, alsof er helemaal niets aan de hand is, een nieuw stadskantoor in het Schinkelkwadrant en Maankwartier plant om vervolgens de huidige locatie aan de Geleenstraat simpelweg voor ‘oud vuil’ achter te laten…