Heliostaat: Heerlen wil kunstwerk Maankwartier -zonder garantie- kopen

Posted by | November 13, 2017 | Nieuws, Vanuit de fractie

Zo’n 2 jaar na voltooiing is Heerlen binnenkort van plan om het kunstwerk Heliostaat in het Maankwartier daadwerkelijk aan te kopen. Een kunstwerk waarvan ‘het jaar garantie’ inmiddels verlopen is en dat ondertussen keer op keer met ‘kinderziektes’ -zeg maar gerust defecten- kampte.

Een koopovereenkomst of enige andere schriftelijke verplichten om het kunstwerk te moeten aankopen is overigens nog niet boven water gekomen. Van de gerepte ‘een jaar garantie vanaf aankoop’ is inmiddels klaarblijkelijk geen sprake meer en daarbij ligt het kunstwerk pal aan/in eigendommen van derden. Waarom kopen en zich zeer waarschijnlijk daarmee heel wat extra ellende op de hals halen?

Wat heeft het repareren van de defecten ondertussen gekost, wie kreeg de rekeningen daarvoor gepresenteerd? Waarom koopt een gemeente en dergelijk kunstwerk waarop de garantie inmiddels vervallen is?

Het lijkt een perfect scenario voor een zoveelste probleemgevalletje Maankwartier waarvoor Heerlen de rekening ontvangt.

Pal naast het kunstwerk zou overigens nog dit jaar Heusschen Schrouff diens grote, nieuwe Asia store openen. Het spandoek is inmiddels van het raam gevallen. Het bordje dat naar de vestiging verwijst hangt inmiddels ook niet meer op. De zoveelste in de reeks van publiekelijk gepresenteerde Maankwartier ondernemers die uiteindelijk toch niet komt?

Het peperdure prestigeproject sukkelt voort waarbij rekening na rekening volgt…