Herstel parkeerdek Heerlerheide start maandag 2 mei

Posted by | april 29, 2011 | Nieuws

Aanstaande maandag starten de herstelwerkzaamheden van het lekkende parkeergaragedek op het Corneliusplein in Heerlerheide. De gemeente Heerlen heeft hierover kort voor de paasdagen overeenstemming bereikt. De kosten van dit bouwdebacle bedragen 1,4 Mln. Euro en komen geheel voor rekening van de gemeente Heerlen.

Heerlen geeft aan een ‘turn key’ overeenkomst met het bouwbedrijf dat de herstelwerkzaamheden uitvoert gesloten te hebben. Dit betekent, volgens de wethouder, dat het bouwbedrijf er voor een vast bedrag voor zorgen zal dat de lekkages gedicht worden en er een geheel nieuw garagedek op het Corneliusplein komt. Vreemd is dat deze overeenkomst tussen Heerlen en het bouwbedrijf pas over ca. 2 weken ondertekend wordt terwijl de werkzaamheden al maandag aanstaande starten. Bovendien keurt de gemeenteraad pas daags na het starten van de werkzaamheden het raadsvoorstel tot herstel van het plein goed en ook dat is natuurlijk vreemd en geen normale gang van zaken. 

De ondernemers van Heerlerheide centrum blijken inmiddels inhoudelijk geïnformeerd te zijn, ook iets wat de Heerlense politiek nog niet wist en anders in het raadsvoorstel staat. De bewoners blijken binnenkort, via een informatieavond en nieuwsbrief, op de hoogte te worden gesteld.

Volgens de wethouder wordt pas duidelijk wat de precieze oorzaken van de lekkages in Heerlerheide zijn nadat het parkeerdek van de onderliggende constructie genomen is. Hart-Leers: ‘Wat alle eerdere proeven en testen om de oorzaken te vinden en op te lossen opleverden benieuwt ons. Bovendien hopen wij dat er niet nog extra kosten volgen omdat de herstelovereenkomst met het bouwbedrijf nog niet getekend is en deze, nadat het plein openligt, alsnog tot andere conclusies komt waarna Heerlen de beurs moet trekken’.

Dit bouwdebacle kost de gemeente Heerlen 1.400.000 Euro, daarbij lijkt het overgrote deel van de Heerlense politiek geen zin te hebben in een inhoudelijke discussie. Alleen het financiële aspect lijkt er snel doorheen gesluisd te moeten worden terwijl 1,4 Mln. toch echt geen peulenschilletjes is. Hart-Leers zag dit vele geld veel liever voor goede zaken ingezet worden en spreekt over een bouwdebacle waarvoor de Heerlense gemeenschap nu de rekening gepresenteerd krijgt.