Hoe duidt Weller Energie de hoge rekening van Mijnwaterwoningen?

Heerlerheide kent ca. 200 Mijnwaterwoningen. Nieuwbouwwoningen waar zowel verwarmen als koelen via Mijnwater plaatsvindt.

Vorig jaar werd, na klachten van bewoners, openbaar dat de bewoners met forse rekeningen zitten terwijl hun nieuwbouwwoningen beter geïsoleerd zijn dan de voorgaande woning. Nu ook duidelijk is dat Heerlerheide voor circa 40.000 euro per jaar Mijnwater afneemt (bijlage) luidt de vraag waarom de rekeningen zo hoog zijn.

Behalve de circa 200 Mijnwaterwoningen worden o.a. ook het Corneliushuis en een grote supermarkt gekoeld en verwarmd. Genoeg afnemers in Heerlerheide waarbij, als men de inkoop van het Mijnwater bekijkt, circa een maandafrekening de totale inkoopkosten zou moeten kunnen dekken.

De vraagt luidt vandaar nu: waarvoor dienen die andere 11 maandbedragen? Blijkt het Mijnwater Heerlerheide een ‘geldmachine’ of zitten er dergelijk veel (en hoge) kosten aan dat de inkoopsprijs met een factor 12 omhoog schiet?

Duidelijk lijkt inmiddels dat het aan de Mijnwaterkosten sec, circa 40.000 euro inkoop, niet lijkt te liggen.

Hart-Leers: ‘Wat ons betreft moet het Mijnwaterproject weer zo snel mogelijk op de raadsagenda geplaatst worden. Niet alleen om de hoge kosten te bespreken maar ook om de relatief erg lage inkomsten ter discussie te stellen. Ook moet duidelijk worden of er nu eindelijk een Mijnwaterbedrijf opgericht wordt en hoe het nu precies zit met de tijdelijke Mijnwaterdirecteur die (van mei tot en met juli) circa 32.500 euro kostte. Dit Mijnwaterdebacle lijkt keer op keer weer te verergeren…’

Bijlage Mijnwater