Hoe staat het met… Maankwartier Heerlen

Minder treinen van en naar station Heerlen Maankwartier terwijl het ticket en infopunt sluit en de Jumbo supermarkt momenteel -wegens verbouwing- gesloten is omdat de vestiging verkleint. Hoe staat het met Maankwartier Heerlen het megaproject dat zo’n 220 miljoen opslurpte?

Het omvangrijke Maanhotel staat, nog steeds, leeg (en te koop) terwijl de Ayfagrill maar niet verkocht werd en onlangs aan de sloophamer ten prooi viel. Smullers ging niet meer open en is daardoor al hele lange tijd ‘tijdelijk gesloten’ terwijl de Griek op het Maanplein al na enkele dagen permanent gesloten bleef. Het nog niet eens zo gek lang geleden geopende Sashimi2go shushi restaurant staat ondertussen ook te koop terwijl het Maankantoor gerechtelijk teruggeleverd moet worden vanwege miljoenen staatssteun en de toekomst ook daarvan uiterst ongewis is.

Ondertussen staan er, nog steeds, duizenden vierkantenmeters (zowel kantoor- als winkelruimte) te huur in het megaproject.

Bracht het megaproject van meer dan 200 miljoen daadwerkelijk wat men er allemaal over beloofde of bleek het een peperduur luchtkasteel?! 

Alhoewel sinds medio Augustus 2019 alle werkzaamheden merendeels afgerond zijn bleef de leegstand en het gemis aan levendigheid alom aanwezig. De ooit als XXL Jumbo gepresenteerde supermarkt verkleint nu terwijl deze nooit de gepresenteerde gigantische omvang had en al duizenden lege vierkante meters achter een voorzetwand wegwerkte. 

Zowel (mede) financiers gemeente Heerlen als sociale woningcorporatie Weller trokken er zelf naartoe omdat andere geïnteresseerden uitbleven. VVV Heerlen kreeg tonnen subsidie om er vanuit hartje centrum naar toe te verhuizen.

De aaahs oeehs en ooohs zijn verdwenen Ondertussen is bewaarheid waarvoor jarenlang gewaarschuwd werd: een peperduur, levenloos megaproject dat veel te weinig dynamiek kent en een unheimliche sfeer die alles behalve datgene lokt wat men er beoogde… 

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Toch?   

https://www.eigenhorecamakelaar.nl/aanbod/ter-overname-sashimi2go-in-heerlen/?city=heerlen