Hulp voor Heerlerheide

Posted by | juni 16, 2010 | Nieuws
Parkeren HeerlerheideTijdens de raadscommissie vergadering RO, die gisteravond plaatsvond, tekende zich raadsbrede steun voor Heerlerheide af. De oplevering van het nieuwe (koop)centrum van Heerlerheide kent jaren vertaging en bovendien gaat binnenkort het parkeerdek op het Corneliusplein ‘op de schop’ omdat het een en ander misging tijdens de bouw er van. 
 
Opkomen voor Heerlerheide kent gelukkig een lange traditie, ook binnen de raadscommissie, en zo was dat ook gisteravond. De ondernemersverenigng van Heerlerheide, vertegenwoordigd door haar woordvoerder de heer Zinken en zijn vaste metgezel de heer Dehing, spraken duidelijk en daadkrachtig in. Geen enkel mis te verstaan woord met bovenal een bonkend hart voor Heerlerheide.
 
‘Waarom een plein leegruimen/autovrij maken als er nu al leegstand rondom is er er bovendien ook nog een 3-tal ondernemers gaan verkassen of zelfs stoppen?’. Commissiebreed was er steun, steun om niet halsstarrig om te gaan met deze problematiek maar in oplossingen en hulp te denken en doen.
 
‘Laten we eerst eens bekijken hoe Heerlerheide zich herpakt zodra de bouwwerkzaamheden afgerond zijn, daarna kan bekeken worden of de koopstromen herstellen en pas daarna kan na enige tijd bekeken worden hoe op termijn om te gaan met het plein. Er moet nu eerst een stijgende lijn worden herpakt’, zo vat Hart-Leers het samen.
 
Ook ondernemend Heerlerheide heeft genoeg voor haar kiezen gehad. Nu moet ook heel politiek Heerlen blijven helpen om daarbij concrete kansen te creeeren voor een mooie toekomst van het nieuwe Hitscher (koop)centrum.