Krant gevuld met pagina’s ’t Loon en verontruste ondernemers

Posted by | February 22, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Vandaag plaatsen niet alleen de verontruste ondernemers weer een hele pagina in het Limburgs Dagblad. Ook winkelcentrum ’t Loon laat van zich horen.

Heerlen staat op z’n kop. Terwijl het stadsbestuur ‘t Loon kennelijk maar wat graag wil slopen pleit het aan de andere kant hartstochtelijk voor 2 grote nieuwbouwprojecten: Schinkelkwadrant en Maankwartier. De ondernemers wijzen met paginagrote advertenties erop welke weg Heerlen moet inslaan terwijl het stadsbestuur klaarblijkelijk een hele andere toekomst voor ogen heeft.

Vandaag om 14 uur bezoekt de Heerlense gemeenteraad winkelcentrum ‘t Loon. De ondernemers nodigden hen daarvoor uit tijdens/na de raadscommissievergadering waarbij ’t Loon en vele omwonenden het woord niet mochten voeren. De paginagrote advertentie van vandaag benadrukt dat ’t Loon (Alive & Kicking) een mooie toekomst voorziet en dus helemaal niets in sloop. De verontruste ondernemers geven -omdat men kennelijk nog steeds niet aan/om tafel zit met de gemeente- zwart op wit gedrukt weer welke oplossingen zij voor het redden van koopstad Heerlen zien.

Er woedt een ware ‘veldslag’. Niet luisteren naar je stad levert het stadsbestuur nu deze situatie op. Een compacte, dynamische stad is voor Heerlen de meest logische benadering. Alhoewel heel West-Europa daarvan overtuigd is blijft de Heerlense bouwwoede desondanks onverzettelijk.

Het Loon slopen levert overigens niet alleen heel veel kosten op maar daarbij ook een enorm banenverlies van de 400 medewerkers die er werken. Daarbovenop nagenoeg geen nieuwe winkels (‘verplaatsers’) richting stadscentrum. Immers: zo goed als alle winkelketens hebben al een vestiging in hartje stad. Deze zullen bij sloop van ‘t Loon echt geen tweede vestiging ernaast beginnen.

Over de kosten van ontslagvergoedingen, afboeken van interieur, afkopen van huurcontracten en dergelijke heeft overigens -tot op heden- niemand van de ‘kopers/slopers’ gesproken.

Samen maak je de stad. Nu zorgt nota bene het stadsbestuur ervoor dat Heerlen zich openlijk tegen haar keert. Zover had het natuurlijk nooit en nimmer mogen komen. Samen werken aan een betere stad luidt het credo van Hart-Leers. Laten we hopen dat wij als lokale politieke partij niet de enige -in politiek Heerlen- zijn met die mening…

Verontruste ondernemers

tLoon Alive and Kicking